Wat je moet doen bij een lekkage in de badkamer

Een lekkage komt altijd onverwachts en dat is natuurlijk heel vervelend. Echter na het lezen van deze blog weet jij precies wat in zo’n situatie moet doen. In handige stappen leggen wij uit wat belangrijk is en dat gaat zeker wat tijd besparen. Lees dus snel verder en bereid je ook voor op een situatie die je niet altijd in handen hebt.

Waar is de bron?
In sommige gevallen is de lekkage in de badkamer al snel te vinden door Lekkageservice. Terwijl in andere situaties dit toch een stuk lastiger ligt. Om verdere schade te voorkomen is het vinden van de bron uiterst belangrijk. Zeker indien de schade nog niet aanzienlijk is, kan hier behoorlijke schade voorkomen worden. Gebruik daarom geen water indien je een lekkage in de badkamer hebt, voordat deze bron is gevonden. Heb je hem te pakken? Dat is al een groot succes! Nu weet je waar de ellende in je woning vandaan kwam en kunnen er acties ondernomen worden. Bel een loodgieter die hulp biedt om dit snel en goed op te lossen.

Maak foto’s van de schade
Vergeet deze stap zeker niet. Want foto’s maken is heel belangrijk bij waterschade. Zeker in het verloop van het proces en bij het contact met de verzekeringsmaatschappij wordt hierom gevraagd. De foto’s dienen namelijk als bewijs waardoor je mogelijkerwijs een deel vergoed krijgt. Altijd handig dus. Dan valt die schade uiteindelijk toch nog wel mee.

Contacteer de verzekering
Nu is het tijd om de verzekering op de hoogte te stellen. In veel gevallen is er namelijk nog een vergoeding terug te krijgen en dat is heel prettig wanneer je zulke koste maakt. In veel gevallen moet namelijk toch iets vervangen worden zoals tegels en misschien wel de vloer. Je kunt wel begrijpen hoe prettig het dan is als de verzekering meewerkt. De eerder gemaakte foto’s zijn daarom heel belangrijk. Zij dienen als bewijsmateriaal waardoor de verzekeringsmaatschappij een goed beeld van jouw problematiek heeft. Wie weet krijg je dan straks toch nog een deel vergoed.

Nu je dit weet ben je helemaal klaar om een mogelijk lekkage in de badkamer snel op te lossen.