Met deze tips kun je enorm besparen op je verwarming

Bijna ieder huis in Nederland is voorzien van verwarming. Zonder verwarming kunnen we tenslotte niet genieten van een heerlijk warme douche of bad en zouden we de afwas met koud water moeten doen. Daarnaast zouden onze woningen in de winter een stuk kouder zijn. Maar het verwarmen van ons water en huizen kan enorm veel geld kosten. Daarom kun je in deze blog een aantal tips lezen waardoor je verwarmingsrekening elke maand een stuk lager is. En dat is niet alleen goed voor je portemonnee, maar ook voor het milieu!

Isoleer je woning

Door het isoleren van je woning zorg je ervoor dat warmte beter vastgehouden wordt, waardoor het minder makkelijk ontsnapt. Hierdoor hoef je de verwarming minder hoog en überhaupt minder vaak aan te zetten. Daarnaast is een bijkomend voordeel van het isoleren van je woning dat het vaak ook geluidsdempend werkt. Er zijn veel verschillende manieren waarop je de isolatie van je woning aan kan pakken. Zo kan er ervoor kiezen om je dak, plafond, vloer of muren te isoleren. Ook qua isolatiemateriaal zijn er veel verschillende keuzes. Zo kun je gaan voor natuurlijke materialen zoals wol of stro, maar er zijn ook synthetische isolatiematerialen zoals glaswol of polyurethaanschuim. 

Maak je installatie milieuvriendelijker

Vaak is de techniek achter oudere verwarmingsinstallaties achterhaald. Daarnaast neemt het rendement vaak toe naarmate de jaren verstrijken. Daarom is het een goed idee om ten minste een deel van je verwarmingsinstallatie te vervangen, omdat nieuwe installaties een stuk effectiever werker. Hierbij kan je bijvoorbeeld denken aan het laten installeren van een zonneboiler of warmtepomp in combinatie met je huidige installatie. 

Vervang je verwarmingsinstallatie

Maar het heeft niet altijd zin om enkel onderdelen te vervangen. Sommige installaties zijn simpelweg zo oud dat het een goed idee is om te investeren in een compleet nieuwe. Over het algemeen zijn installaties na 10 tot 15 jaar toe aan vervanging. Interesse in meer informatie? Kijk hier voor een vrijblijvende offerte voor CV-installatie.