De aanschaf van laminaat

Wanneer je laminaat wilt kopen is het natuurlijk van belang dat je een goed product aanschaft. Laminaat wordt vooral tegenwoordig veel gebruikt omdat het niet meer zo duur en gemakkelijk is om zelf te leggen. Laminaat van Lundia, zoals dat tegenwoordig wordt gekocht, is niet meer van echt hout te onderscheiden. Laminaat is een composietmateriaal dat uit verschillende soorten materialen is opgebouwd. Het bestaat uit verschillende laagjes waarbij de eigenschappen worden verkregen die met enkelvoudige materialen niet verkregen kunnen worden. Over het algemeen bestaat laminaat tegenwoordig uit een kunststof onderlaag, dit is dan meestal melanine. Daarnaast is er een drager. Dat is over het algemeen High-Density Fibreboard. Daarna komt er een laagje papier met een bedrukte houtstructuur. Hierover komt dan nog eens vervolgens een kunststof toplaag. Nu bepaald de dikte en de kwaliteit van de toplaag over het algemeen de kwaliteit van het laminaat. Dat is bij pvc vloeren niet altijd het geval, meer info vindt u hier.

Kopen en leggen

De kosten voor de aanschaf van laminaat is tegenwoordig minder dan jaren geleden. Een goede laminaatsoort is niet meer van echt hout te onderscheiden. De kunststof toplaag bepaalt mede de kwaliteit van het laminaat. Tegenwoordig is laminaat niet meer van echt hout te onderscheiden. Zelf leggen is gemakkelijk met het tegenwoordige kliksysteem. Je moet bij het zelf leggen van het laminaat wel rekening houden met een paar belangrijke regels. Je moet minimaal 1 cm ruimte houden tussen de muur en het te leggen laminaat. Deze ruimte kan je vervolgens afdekken met een plakplint. Je kan het geheel in verschillende stijlen leggen. Zo wordt laminaat vaak als wildverband gelegd. Daarnaast wordt het ook als kruisverband en halfsteensverband gelegd. In sommige gevallen kan je laminaat ook verlijmen.

Aanschaffen

Het is dus erg belangrijk dat u een goede laminaatsoort aanschaft. Een goed product zal u veel voldoening geven. Koop niet zomaar iedere aanbieding die u ziet. Ook zal het leggen van een goed product vrij eenvoudig zijn omdat hierbij ook het kliksysteem zeer goed is aangebracht.