Verminder uw verwarmingsrekeningen

thermostaat

Goedkope manieren om deze winter geld te besparen!

Ik hou van de herfst. De bladeren veranderen van kleur, het weer wordt koel en fris en de feestdagen brengen gezinnen samen. Maar herfst betekent ook dat de winter voor de deur staat – en de stijgende energiekosten zullen dit zeker een dure winter maken, tenzij je iets doet om uw verwarmingskosten te verlagen. Met deze tips kun je geld en middelen besparen terwijl je deze winter warm blijft.

Schaf een slimme thermostaat aan

Een slimme thermostaat kopen is zeker een goed idee als je geld wilt besparen. Een programmeerbare thermostaat kan je helpen 10-20% op jouw energierekening te besparen. Een slimme thermostaat vergoot dit percentage. Met een slimme thermostaat kan je de thermostaat namelijk van een afstandje bedienen met je telefoon of ander apparaat. Het enige wat je nodig hebt is een internet aansluiting. Blijf je iets langer op werk, zorg dan dat de thermostaat pas later aan gaat. Zo help je het milieu en bespaar je op de energierekening. Het hangt af van het model welke functies de slimme thermostaat heeft. Kies je voor de Honeywell evohome dan kun je in elke kamer van je huis apart de temperatuur bepalen, hem op de speciale vakantiemodus zetten en houdt hij zelf al rekening met de weersomstandigheden.

Sluit het schoorsteenkanaal af wanneer je deze niet gebruikt

Je schoorsteenkanaal open laten wanneer hij niet in gebruik is, is hetzelfde als je raam enkele centimeters open laten staan. Je verliest een grote hoeveelheid warme lucht en een grote hoeveelheid koude lucht stroomt naar binnen in je huis. Wat natuurlijk voor onnodige stookkosten zorgt.

Let op je ramen en sluit je deuren

Ongeveer 10-25% van het warmteverlies van je huis kan worden toegeschreven aan ramen. Wij geven je tips om dit te verminderen. Open je gordijnen bij ramen op het zuiden tijdens daglichturen zodat de hitte van de zon je huis binnenkomt en het huis verwarmt. Houd daarentegen gordijnen en jaloezie├źn ’s nachts en wanneer de zon er niet op schijnt gesloten. Zo kun je je huis isoleren en de warmte binnen te houden.

Met het sluiten van deuren kan je ook veel energie besparen. Als de kamer niet wordt gebruikt, waarom dan verwarmen? Sluit de deuren en sluit de ventilatie als je niet in de kamer bent. Als je wel in de kamer bent, kan het sluiten van de deur de temperatuur in de kamer verhogen. Je lichaamswarmte en de warmte die wordt geproduceerd door lichten of andere elektronica, zoals een computer, wordt dan ook binnen gehouden.