Comfortabele broeken of overalls voor loodgieters

Als loodgieter ben je aan het werk in verschillende posities, soms ben je gehurkt of geknield aan het werk en soms ben je in een kruipruimte aan het werk. Als je in verschillende posities aan het werk bent, is het prettig als je comfortabele broek draagt. Voor werkzaamheden als die van een loodgieter is een werkbroek of overall ideaal.

Werkbroek

Een werkbroek moet dus comfortabel zitten zodat je je makkelijk kunt bewegen. De meeste werkbroeken zijn gemaakt van katoen en polyester, dat zorgt ervoor dat de werkbroek goed zijn vorm en kleur blijft houden na een aantal keer wassen. Het is ook belangrijk dat je kniestukken of kniepads hebt zodat je geen zere knieën krijgt als je een tijdje op je knieën aan het werk bent. De meeste kniestukken zijn gemaakt van Cordura, dit materiaal is erg slijtvast en zorgt voor een goede bescherming van uw knieën. Een verschil met een gewone broek en een werkroek is dat een werkbroek natuurlijk veel zakken heeft en meerdere stiksels bevat zodat de broek die je intensief zult gebruiken niet snel zal slijten. Bij een werkbroek is het belangrijk dat je genoeg spullen op een logische plaats kwijt kunt. De meeste werkbroeken hebben naast zijzakken en achterzakken, ook een zak op het been en een zak speciaal voor een rolmaat en duimmaat. Uiteraard heeft iedere werbroek ook tegenwoordig een zak voor je telefoon.

Overall

Een nadeel van een werkbroek is natuurlijk dat deze kan afzakken, waarbij de beroemde bouwvakkersspleet ontstaat. Je kunt dit voorkomen door een riem te dragen of een bodybroek of overall. Een bodybroek is eigenlijk een soort tuinbroek en houdt in dat u een werkbroek heeft die verder loopt langs uw torso. De Bodybroek heeft geen mouwen, maar loopt net als een tuinbroek over uw schouders. Een overall heeft wel mouwen en heeft natuurlijk meerdere zakken, zoals een borstzak. Ben je nog op zoek naar betaalbare werkkleding? Kijk dan op WerkschoenenWinkel.NL.