Gevelreiniging van een huis

Woningen staan dag in en dag uit in weer en wind. Ze krijgen te maken met alle soorten weersomstandigheden zoals stralende zon en gietende en soms zure regen. Ongeacht deze omstandigheden ondervindt de gevel er invloed van. Uw gevel kan ook besmeurd zijn door bijvoorbeeld graffiti. Ook dan kunt u beroep doen op een service om de gevel te reinigen.

Gevelreiniging van een huis: de voordelen 
Gevelreiniging brengt voordelen met zich mee en is dus het overwegen waard. Het zorgt ervoor dat uw woning er weer als nieuw uitziet en draagt ook bij tot het vermijden van vochtproblemen. Afhankelijk van het gevelmateriaal en van de reden voor reiniging, dient u gebruik te maken van een bepaalde methode. De keuze van de juiste reinigingsmethode is namelijk essentieel om tot een geslaagd resultaat te komen.

Afhankelijk van het soort gevelsteen en van de graad van vervuiling, kan men gebruik maken van de volgende methoden:

Zandstralen: Kleine korrels zand worden onder hoge druk tegen de gevel gespoten. Deze methode is milieuvriendelijk en wordt vaak toegepast op sterk vervuilde gevels. Deze techniek is niet geschikt voor poreuze materialen, softblaastechnieken zijn dit wel.

Vochtstralen: Er wordt gespoten met een combinatie van water met zand, glasparels of kalk. Water is zachter dan zand en de reiniging verloopt dan ook zachter. Deze techniek is af te stellen naargelang het type steen of gevelbekleding door aanpassingen te doen in de korreldikte, de verhoudingen en de druksterkte.

Nevelstralen: Dit is een voorzichtige methode die gebruik maakt van indirecte stralen. Deze zijn heel nauwkeurig af te regelen naargelang het type gevel. Deze techniek wordt vaak toegepast bij renovaties.

Ook stoomreinigen en chemisch reinigen behoren tot de mogelijkheden. Deze zijn de goedkoopste manieren. Stoomreinigen is niet geschikt voor sterk vervuilde gevels. Chemisch reinigen is dan weer effectief en goedkoop om op korte tijd grote oppervlakken te reinigen.