De mogelijkheden van een civieltechnisch adviesbureau

Gemeenten, overheden, bedrijven en organisaties kunnen vraag hebben naar infra in de breedste zin van het woord. Vaak gaat het dan om projecten op het gebied van grond,- weg,- en waterbouw. Het zijn ingewikkelde projecten die verschillende stadia doorlopen. Tijdens deze projecten wordt er vaak een beroep gedaan op een civieltechnisch adviesbureau. Maar wat is dit precies voor bureau en wat kan zo’n bureau wellicht voor u betekenen?

Civiel bureau

Er zijn verschillende benamingen voor een civieltechnisch adviesbureau. Variërend van civiel bureau tot engineeringbureau. Het werk dat deze bureaus leveren komt in de praktijk wel op hetzelfde neer. Ze bieden ondersteuning tijdens een civiel project (of ontwerp) en kunnen ook de realisatie uitvoeren. Hierbij is een creatieve gedachte van belang. Oplossingsgerichte infravraagstukken, zo kunnen de projecten het best omschreven worden. Een goede onderbouwing (en goed onderzoek) is noodzakelijk. Solide berekeningen zijn de basis en de ideeën moeten aan diverse voorwaarden getoetst zijn. Tijdens deze projecten is duurzaamheid uiteraard vaak een belangrijk uitgangspunt.

De mogelijkheden voor u

Bent u onderdeel van een organisatie, overheid of gemeente en heeft u een project op het gebied van grond,- weg,- of waterbouw? Kijk dan eens op http://www.rvbengineering.nl/civiel-ingenieursbureau/. RVB kan u adviseren op infragebied en kan u alles dat u wilt uit handen nemen. Dit wordt ook wel volledige ontzorging genoemd. Hierbij worden de verschillende fasen op de juiste wijze doorlopen zodat uw project het maximale succes en rendement zal opleveren.

Ook is het mogelijk om alleen het civiel ontwerp uit handen te geven. Civiel ontwerp is de basis van uw project. Een goede onderbouwingen met de juiste berekeningen zijn hierin belangrijk. Alleen op basis daarvan kan een project gegrondvest worden.