Wat is Led verlichting en wat zijn led lampen?

Nadat we zijn overgegaan van de ouderwetse gloeilamp naar de Led verlichting zijn er nog steeds misverstanden over. Zo denken veel mensen dat een Led lamp een langere levensduur heeft dan de gloeilamp. Ledlampen zijn wel tot 7 keer zuiniger in het stroomverbruik en blijven een constante kwaliteit van licht afgeven, maar gaan helaas echt niet eeuwig mee. Daardoor bespaart u toch aanzienlijk veel geld.

Wat zijn de voordelen van led lampen?

Naast het feit dus dat ze veel geld op uw stroomverbruik besparen worden Led lampen niet warm, terwijl u in het verleden vast en zeker wel eens uw vingers heeft gebrand aan een gloeilamp. Ook ontstaan hierdoor dus geen verkleurde plekken meer op uw muren of het plafond. Een ledlamp heeft een mooie lichtkleur en niet de gelige kleur die vroeger de gloeilampen produceerden. Tevens is een led lamp zeer milieu vriendelijk omdat deze geen kwikdampen heeft.

Zijn er nog andere voordelen?

  • Een led lamp heeft geen opwarmingstijd en brand meteen volledig.
  • Led lampen kunnen ook buiten worden gebruikt, zelfs als het vriest.
  • De lampen zijn niet trilling gevoelig.
  • U kunt de juiste sfeer creëren door de lampen te dimmen.
  • De Led spots hebben een warme kleur en zijn niet kil en wit.

Waar zijn deze lampen verkrijgbaar?

U kunt uw lampen kopen bij een specialisten in lampen of op internet via webshops. Ook zijn de lampen verkrijgbaar in diverse kleuren om een speciale sfeer in uw huis te creëren.