Bandschuurmachine vergelijking

Schuurmachines kun je onderverdelen in verschillende soorten. Zo heb je bijvoorbeeld de delta-, vlak-, excenter- en bandschuurmachines. Als we het hebben over een bandschuurmachine, dan hebben we het vaak niet over dezelfde soort bandschuurmachines. Er zijn nogal wat verschillende soorten bandschuurmachines. Je kunt hierbij denken aan de merken onderling. Daar zit namelijk nogal wat verschil tussen. Het ene merk is toch net wat professioneler ingesteld dan de ander. Denk bijvoorbeeld aan een Festool, Makita of Bosch die over het algemeen een hogere kwaliteit leveren dan een Ferm of een Powerplus. Kortom je blijft aan het vergelijken. Hieronder daarom drie soorten bandschuurmachines, die wij voor jou hebben vergeleken.

Bandschuurmachine

Hiermee bedoelen we de consumenten schuurbandmachine, welke online het meest wordt aangeboden. Dit is de bandschuurmachine met een schuurband die wordt aangedreven door een elektromotor. Deze machine kun je bedienen met twee handen. In sommige gevallen is het mogelijk om hier het toerental van in te stellen. Vaak door middel van een draaiwieltje met ongeveer 6 standen. Deze bandschuurmachine is op de markt gebracht door bijna alle gereedschap merken. Een aantal bekende zijn Makita, Bosch en Festool.

Bandschuurmachine met stationaire functie

Dezelfde machine als de voorgaande, maar dan met een stationaire functie. Deze bandschuurmachines hebben vaak de nodige accessoires meegeleverd om hem stationair te maken. Dit houdt in dat de bandschuurmachine op de kop kan worden geplaats, zodat jij alleen het hout hoeft aan te voeren. Het voordeel van deze bandschuurmachine is dat ze beschikken over een aan/uit knop, welke vergrendelbaar is. Een merk die zo’n bandschuurmachine levert is Bosch. Deze schuurmachine heet de Bosch PBS 75 AE SET.

Stationaire bandschuurmachine

De stationaire bandschuurmachine is er in twee varianten. Je hebt de kleine stationaire bandschuurmachines die geschikt zijn voor consument. Deze wegen nog niet heel zwaar en zijn redelijk compact. Een bekend merk die een stationaire bandschuurmachine levert is Ferm. Ook zijn er stationaire bandschuurmachines speciaal voor bedrijven. Dit zijn robuuste en grote machines die met een schuurband hele planken in een paar seconden schuren. Zulke bandschuurmachines vereisen grote kapitaalinvestering en zijn bedoeld voor de meubel- en houtbewerkingsmarkt.