De loodgieters van nu

Algemene informatie loodgieter

Wie actief is als loodgieter, heeft een erg veelzijdig beroep. Zo kan een loodgieter verstopte of kapotte afvoeren repareren, maar kan de expertise van een loodgieter ook geraadpleegd worden bij het vervangen of repareren van sanitair. Op deze pagina leest u meer over de expertise van een loodgieter. Op deze manier krijgt u meer inzicht in het vak loodgieter en weet u wanneer u een loodgieter kunt raadplegen.

 

Een loodgieter vroeger en een loodgieter nu

Een loodgieter ontleent zijn naam aan het feit dat deze vakman vroeger gespecialiseerd was in het gieten van lood en loden pijpen. Deze loden stroken en pijpen werden gebruikt om buizen waterdicht te maken, waardoor lekkages en verspilling van water voorkomen konden worden. Tegenwoordig is een loodgieter echter niet meer enkel en alleen bezig met het gieten van lood en loden pijpen. Zo is het takenpakket van de loodgieter de afgelopen jaren erg uitgebreid en kunt u de loodgieter tegenwoordig raadplegen voor vele uiteenlopende diensten. Welke diensten dit exact zijn, leest u in onderstaande tekst.

 

De diensten van een loodgieter

De diensten die een loodgieter kan verrichten, zijn erg uiteenlopend. Zo kan een loodgieter geraadpleegd worden voor het verrichten van de volgende werkzaamheden:

  1. Het repareren van verstopte of kapotte afvoeren.
  2. Het aanleggen van leidingen.
  3. Het onderhouden van ketels en boilers.
  4. Het vervangen of repareren van sanitair.
  5. Het vervangen of repareren van goten.
  6. Zo kan een loodgieter een verstopte of kapotte afvoer van een tuinhuisje repareren

 

In de meeste gevallen wordt een loodgieter gebeld om leidingen aan te leggen, sanitair te repareren of te vervangen en kapotte en verstopte afvoeren te repareren. En omdat bijna iedereen wel eens gebruik heeft gemaakt van één van de diensten van een loodgieter en de expertise van een loodgieter ook altijd vereist is bij het (ver)bouwen van een huis, zijn deze vakmannen onmisbaar in de samenleving.