DeWalt cirkelzaag

Je kent ze wel de zwart gele DeWalt zaagmachines. DeWalt is namelijk een producent die veel verschillende soorten zaagmachines produceert. Hierbij valt te denken aan de zaagtafels, afkortzagen en handcirkelzagen. Het merk DeWalt staat bekend om zijn professionele gereedschap. Hier betaal je dan ook wel wat voor, maar daar krijg je dan ook zeker wat voor terug! Het bedrijf bestaat al sinds 1923. Dat is al een hele tijd en in die tijd hebben ze hun machines behoorlijk geïnnoveerd. De ontwikkeling heeft eigenlijk nooit stilgestaan, waardoor er veel nieuwe machines op de markt zijn gebracht. Wil je weten welke? Lees dan snel verder.

DeWalt producten

DeWalt biedt veel verschillende soorten producten aan voor klussers. Neem bijvoorbeeld de DeWalt combinatiezagen. Een afkort-, verstek- en zaagtafel in één. Omdat de gehele zaagmachine is rond te draaien kun je eenvoudig switchen tussen afkort- en verstekfunctie. Je betaald voor één machine, maar krijgt er twee voor terug! Een voorbeeld hiervan is de DeWalt DW743N.

Een andere zaagtafel van DeWalt is de DW745. Een bijzondere zaagtafel met een rolkooi, welke uitermate geschikt is voor het ruige werk. DeWalt loopt vaak voorop in de ontwikkelingen en dat is ook wel terug te zien in de producten. De tafelzaag heeft namelijk een aanslagsysteem, welke zowel van voor- als achterkant wordt aangedreven. De aanslagplaat blijft daardoor altijd parallel op het zaagblad staan.

DeWalt XR-cirkelzaag

DeWalt XR-cirkelzagen zijn voorzien van een Li-ion accusysteem. Dit systeem zorgt ervoor dat accu’s eindelijk weer mee tellen! Niet alleen maakt dit de machine een stuk lichter. Ook voorziet het de accu’s van een langere levensduur en voorkomt het capaciteitsverlies. Het werken met een accu cirkelzaag van DeWalt is daarom ook erg professional. Dit maakt ook meteen duidelijk waar de XR voor staat, namelijk voor ‘Extreme Runtime’.